Kladdkaka
Jag hittade ett recept på vit kladdkaka och blev väldigt sugen på att baka ikväll.
Jag har bakat det en gång för många år sedan, och undrar varför det bara blev en gång.
Kanske var den för söt och mäktig men det brukar jag inte ha problem med :-)
Bild: Hemmets Journal
Vit Kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält margarin
Gör så här
Rör ihop ägg och socker. Sikta ned vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och margarinet.
Rör smeten slät med hjälp av en slickepott.
Häll smeten i en smörad och brödad form.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca.30 minuter.
Kakan blir som godast om den får stå i kylskåpet över natten!
Servera med hallon.
Lycka till ♥